Permanente Make-Up (Wenkbrauwen)
Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is het inbrengen van pigment in de lederhuid. Dit gebeurd met een pen waarin een naald wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders.
Permanenten make-up kan gebruikt worden voor de wenkbrauwen, eyeliners, lipliners, fulllips en rouge.
Hieronder een voorbeeld van het apparatuur dat gebruikt wordt bij een permanente make-up behandeling.
Het verschil tussen tatoeëren en permanente make-up
Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 2 jaar vervagen.
Waarom besloot ik om permanenten make-up te nemen?
Een paar jaar geleden kwamen de volle wenkbrauwen steeds meer voorbij op social media. De wenkbrauwen worden vol en strak getekend. Ik vond dit erg mooi en wilde dit ook bij mezelf proberen.
De eerste keer tekende ik mijn wenkbrauwen met een poeder, ik had mijn wenkbrauwen toen veel te donker getekend. M’n vriend vond het helemaal niks en daarna wilde ik het ook niet meer proberen.
Een jaar later zag ik dezelfde volle en strakke wenkbrauwen nog steeds voorbij komen. Ik besloot toen om het gewoon nog een keer te proberen. Dit deed ik eerst met een poeder en daarna besloot ik er een MAC-wenkbrauwpotlood voor te gebruiken. Ik tekende mijn wenkbrauwen strak en wilde ze altijd perfect hebben, daardoor was ik vaak wel 10 tot 15 minuten bezig en dan was ik vaak nog steeds niet helemaal tevreden. Ook wilde ik mijn wenkbrauwen aan het begin wat natuurlijker hebben, door ze daar wat lichter te maken. Het lukte mij niet om dit zelf te tekenen.
Ik zat toen al heel lang te twijfelen om mijn wenkbrauwen met permanenten make-up te laten behandelen. Toen mijn schoonheidsspecialist, degene die mij wenkbrauwen altijd harst, vertelde dat ze een opleiding ging doen wist ik het zeker. Ik wilde permanenten make-up en er was maar één persoon die ik daarmee vertrouwde!
De behandeling
De permanente make-upbehandeling omvat meestal 2 behandelingen.
Eerst wordt er ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. Zelf had ik een voorbeeld mee genomen en omdat ik al een aantal jaar bij haar kom weet zij hoe donker ik mijn wenkbrauwen tekende.
Nadat alle persoonlijke wensen zijn besproken, zullen de wenkbrauwen eerst getekend worden. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.
Voordat het pigment wordt ingebracht wordt er eerste een verdovend crème aangebracht. Deze moet eerst 20 minuten intrekken. Daarna wordt het pigment ingebracht met een naald. Hier voelde ik vrijwel niks van. Heel af en toe was het even gevoelig, dit voelde dan alsof iemand heel snel je wenkbrauwen epileert. Maar ik vond het heel erg mee vallen, ik had verwacht dat het pijn zou doen.
Als de eerste laag erop zit wordt er nogmaals een verdovende crème aangebracht. Deze werkt meteen. En dan brengt ze de tweede laag aan. Toen deze werd aangebracht voelde ik helemaal niks meer.
De behandeling duurt ongeveer 2 à 3 uur.
Na de behandeling is de pigmentatie vaak donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten.
Dit kan gepaard gaan met korstjes/schilfers.
Na minimaal 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.
Zelf heb ik bij de tweede behandeling mijn wenkbrauwen donkerder laten pigmenteren.
Ik ben de behandeling ondergaan bij Chelsea's beautysalon in Zoetermeer.
Zie hieronder een foto van het proces en het uit eindelijke resultaat. Ik ben er zelf erg blij mee. De kleur is perfect, ze zijn strak en zien er natuurlijk uit. En het grootste pluspunt... scheelt me veel tijd in de ochtend! :)
Reactie plaatsen
Reacties