Recept:Pasta met Garnalen & Spinazie

In deze blog wil ik een heerlijk en healthy recept met jullie delen. Dit recept werd aangeraden door één van mijn collega's, zij maakt dit recept met philadelphia.  Zelf maak ik het recept met creme fraiche.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

-  200 gram garnalen met knoflook

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- 0,5 rode peper

- 4 scheppen met een grote opscheplepel fijn gehakte spinazie

- 200 ml creme fraiche

- 300 gram (spelt) pasta

- Parmezaan

- Peper en zout

- Olijf of cocos olie

 

Zo maak je het:

Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout. Hou de bereidingstijd van de verpakking aan.

Je kan zelf kiezen welke pasta je voor dit recept gebruikt. Mijn keuze gaat uit naar penne of fusilli.

 

Terwijl de pasta kookt, verhit je wat olie in een pan en bak je de garnalen.

 

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) fijn. Voeg dit bij de garnalen toe en bak het kort mee.

 

Voeg nu de creme fraiche aan de garnalen toe en meng het goed door elkaar. Je kan eventueel ook wat pesto toevoegen, mocht je dit lekker vinden.

 

Voeg tenslotte de spinazie toe en meng het door elkaar. Laat het even op een klein vuurtje staan, om de spinazie te verwarmen en te laten slinken.

Je kan deze pasta ook met verse spinazie maken, mocht je dit lekker vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar de fijn gehakte spinazie, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke smaak.

 

Meng de pasta door de saus en breng het op smaak met peper en zout.

 

Garneer de pasta met garnalen eventueel met wat parmezaan. Want alles is lekkerder met kaas. ;)

De pasta is makkelijk en snel te maken. Een heerlijk vullende maaltijd en ook een goede maaltijd om te eten voor het sporten.

In pasta zitten veel  koolhydraten die onmisbaar zijn voor het sporten.

 

Hebben jullie het recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond, ik ben benieuwd! 

xViv

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb